Home » Arrangementen » Shantala massage

Shantala massage

Wat is een Shantala babymassage? 

 

Shantala is een massagetechniek die wordt gebruikt bij baby's. De massage techniek van Shantala staat bekend om zijn zachte en ritmische handelingen. Door deze manier van aanraken, raakt de baby ontspannen en kunnen ze lekkerder in hun vel gaan zitten. De Shantala is een massage die bekend staat dankzij de vele voordelen voor zowel lichamelijk als mentaal. Lichamelijk kan de massage pijnstillend werken terwijl het mentaal de baby kan kalmeren. Voor ouder en kind kan de Shantala heel veel moois betekenen. Het masseren en liefdevol aanraken, stimuleert de aanmaak van de hormonen oxytocine en serotonine. Oxytocine is het knuffelhormoon en serotonine is het gelukshormoon. Deze twee hormonen hebben invloed op het gevoel van geborgenheid en geluk. 

 

Geschiedenis van de Shantala massage

 

Shantala was een moeder uit een sloppenwijk in de Indiase stad Calcutta. Zij masseerde haar zoontje altijd op de manier die nu de Shantala massage heet. In de jaren 70 reisden de Franse verloskundige en gynaecoloog Frederick Leboyer in India. Hij kwam de vrouw Shantala buiten op straat tegen toen ze haar zoontje aan het masseren was. De massagetechniek viel de Fransman meteen op en zag de voordelen van de handelingen die de vrouw uitvoerde. Hij nam de massagetechniek mee naar het westen en schreef er een boek over. Hij heeft de massage naar de vrouw Shantala genoemd en te techniek is nu wereldwijd bekend.

 

Waarom een Shantala babymassage geven? 

 

De shantala massage is de laatste jaren erg populair geworden en steeds meer ouders gebruiken deze massage techniek bij hun kleintjes. Het is een bijzondere manier om de band tussen ouder en kind te vergroten. Het ontspannende moment samen geeft dan ook een vertrouwd en fijn gevoel. Vanwege de zachte handelingen wordt spanning in het lichaam van de baby verminderd. Hierdoor worden kindjes helemaal zen en kan het zelfs een oplossing zijn voor baby's met slaapproblemen. Daarnaast kan de massage ook een positieve werking hebben op kindjes die last hebben van darmkrampjes, reflux en constipatie.

 

Voordelen van de Shantala babymassage

• Verminderd stress

• Werkt kalmerend en pijnstillend

• Aanmaak van oxytocine (knuffelhormoon) en  serotonine (gelukshormoon)

• Verbetert de slaap

• Verbetert de band tussen ouder en kind

• Stimuleert spijsvertering

• Goed voor spierontwikkeling

• Versterkt het immuunsysteem

• Lichaamsbewustzijn

 

Kan ik zelf een Shantala babymassage geven?

Iedereen kan de massage techniek van de Shantala leren en geven. Tijdens onze babymassage sessie leer je van een professionele masseuse hoe je de massage moet verrichten. De masseuse doet de handelingen voor op een pop en geeft adviezen en tips. Na de sessie weet je precies hoe je de massage uitvoert en kan je het thuis toepassen.

 

Waarbij moet ik opletten bij een Shantala Massage?

Smeer nooit massageolie in het gezicht of op het hoofdje van de baby!

 

Geef geen massage bij onderstaande indicaties:

• Hongergevoel

• Net na het eten

• Bij vermoeidheid 

• Bij koorts

• Bij een zieke baby

• Een baby die net uit bad komt

• Tot 72 uur na een vaccinatie mag je kindje niet gemasseerd worden

• Bij een pasgeboren baby mag er pas gemasseerd worden als de navelstreng geheeld is

Shantala massage bij Bubbies Baby Spa

- Bij aankomst kunnen jullie gratis voor de deur parkeren.

 

- We raden het aan om 5 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn. Hierdoor kunnen we rustig beginnen met de voorbereidingen van de sessie. 

 

-  Voordat we beginnen met de massage kan je jouw kindje uitkleden op een commode. 

 

- Je krijgt van ons een babyvriendelijke massage olie. 

 

- Zijn jullie er klaar voor? Dan kunnen we beginnen met de Shantala massage.

 

- De professionele masseuse doet de massage voor op een pop en jij kunt de handelingen nadoen op je eigen kindje. 

 

- Tijdens het masseren kan je ook gebruik maken van rustgevende muziek dat speciaal is gemaakt voor baby massages. 

 

- De massage duurt maximaal 20 minuten.

 

- Na de massage kan je weer rustig je kleintje aankleden op een commode. 

 

- Heeft je kindje lekker genoten van de massage? Dan kun je de volgende keer bijvoorbeeld een combinatiepakket nemen van hydrotherapie & Shantala massage. Hierbij gaat je baby eerst floaten in een mini jacuzzi en daaropvolgend komt de massage. 


Andere arrangementen