Home » Arrangementen » Hydrotherapie

Hydrotherapie | Floatsessie 

Hydrotherapie voor baby's 

Hydrotherapie voor baby's is met de laatste jaren steeds populairder geworden. Vandaag de dag bezoeken steeds meer ouders een Baby Spa. Dit dankzij de vele voordelen en positieve effecten van hydrotherapie en Shantala massage. Het is een geweldige manier om je kindje eens lekker te verwennen (of in de watten te leggen). Naast het verwennen, is het ook nog eens gezond en goed voor de ontwikkeling van je baby.

 

Tijdens een hydrotherapie sessie krijgt je baby een zwemluier aan en een babyvriendelijke zwemring om. Door middel van de zwemring die rond het nekje zit, kan het kindje veilig in het water bewegen. Het drijven in water wordt ook wel floaten genoemd.

 

Wat zijn de voordelen van hydrotherapie voor baby's?

Hydrotherapie werkt ontspannend en heeft dan ook geen nadelige effecten bij baby's. Het heeft juist voordelen voor zowel de ontwikkeling als de gezondheid van een baby. Door het bewegen in water ontstaan er kleine watergolfjes, wat helpt om de balans en coördinatie te vergroten. Ook worden de aangeboren zwemreflexen gestimuleerd. Het warme water met een temperatuur van 35 tot 37 graden heeft een positieve werking op de spijsvertering en de bloedsomloop. Watertemperatuur is bij hydrotherapie erg belangrijk en zorgt voor ontspannen spieren en een ontspannen baby. Daarnaast verlicht het ook angst en stress. 

 

Hieronder lichten we nog een aantal andere voordelen toe:

Immuunsysteem

Het immuunsysteem wordt verbeterd door de snellere bloedcirculatie. Door de versnelde  bloedcirculatie kunnen virussen en bacteriën zich niet op de slijmvliezen nestelen. Hierdoor kunnen ze niet verder verspreiden, wat verkoudheid en een griepje tegenhoudt. 

Longen

Door de subtiele waterdruk op de borst van de baby kan het de longcapaciteit verhogen en het ademhalingssysteem versterken.

Spieren

Door de zachte weerstand van het water bevordert het de spierontwikkeling van je baby.

Krampjes

Door de zachte tegendruk van het warme water kan het krampjes verminderen. Ook heeft het een positief effect op de spijsvertering van je baby.

Slaapproblemen

Het bevordert het slaapritme van je baby en heeft absoluut positief effect op bijvoorbeeld huilbaby’s.

Obstipatie

Bij obstipatie kan het warme water de ontlasting verbeteren

Hydrotherapie sessie bij Bubbies Baby Spa

- We verwachten jullie 5 minuten voor de afgesproken tijd. Hierdoor kunnen we rustig beginnen met het voorbereiden van de hydrotherapie sessie.

 

- Voordat de sessie begint, kan je eerst je kindje op een van onze commodes uitkleden. Ondertussen krijg je van ons een zwemluier. 

 

- Zijn jullie klaar? Dan krijg je nog een speciaal ontworpen zwemring voor het floaten, die je om het nekje van je kindje plaatst. 

 

- Zijn jullie klaar met de voorbereiding? Dan kan de sessie beginnen.

 

- Je kindje kan nu lekker gaan floaten en trappelen in de mini jacuzzi. Het floaten duurt ongeveer 25-30 minuten. Het ligt er helemaal aan hoe lang je kindje het volhoudt en leuk vindt.

 

- Voor het badje staat een loungestoel en een poef waar je zelf ook kunt relaxen. 

 

- Tijdens de sessie krijg je gratis koffie/thee aangeboden.

 

- Is je kleintje klaar met het floaten? Dan krijg je van ons een handdoek en een badcape. 

 

- Voor het afdrogen kan je weer gebruik maken van een commode. 

 

- Wil je na de hydrotherapie sessie nog gebruik maken van de Shantala massage? Bekijk dan ons combinatie pakket van hydrotherapie & Shantala massage


Andere arrangementen